Käyttöohje

Käyttöohje

Käytössämme on Ratsukko-varauskalenteri, jonka kautta saat varattua ja hallittua tuntejasi helposti ja nopeasti, missä ja milloin vain.

Tuntien peruutukset tulee tehdä aina peruutussääntöjen mukaan, viimeistään 24h ennen tunnin alkua. Varauskalenterin kautta peruutusta ei voi tehdä tunnille, jonka alkuun on alle 1 vuorokausi eli alle 24 tuntia. Nämä peruutukset tehdään soittamalla suoraan tallille.

Jos varaat tunnin samalle päivälle 5 tuntia ennen sen alkua, muuttuu kalenterissa Varaa- painike Soita- painikkeeksi ja tunnin varaus tapahtuu soittaen. Tämä siksi, että tallilla osataan huomioida lyhyen aikavälin varaukset ja myös ratsu ehditään vielä varaamaan sinulle.

Tuntien varaaminen ja peruttaminen

Varauskalenteri Ratsukkoa käytetään tuntien varaamiseen ja peruuttamiseen normaalitilanteissa.

Poikkeuksena uudet asiakkaat ja ensikertalaiset:

varaukset kannattaa aina tehdä puhelimitse ensimmäiselle tunnille, p. 040 963 2555.

Näin voimme käydä läpi ratsastustaustasi sekä hevostoiveesi ja sopivan tasoinen ryhmä löytyy helpoiten.

Muut asiakkaat

Vakioasiakas:

kun sinulla on Ratsukko-varauskalenterin tunnukset, kirjaudu tunnuksilla Ratsukkoon varataksesi ja peruaksesi tunteja. Tuntien peruutuksissa poikkeuksena alle 1 vuorokauden ennen tunnin alkua tehtävät peruutukset, jolloin peruutus on tehtävä soittamalla tai tekstiviestitse.

Varauskalenteri RATSUKON käyttö

Kirjautuminen ja käyttäjätunnukseen liitettävät tiedot

Kirjaudu Ratsukkoon tästä tunnuksillasi. Lisää tietosi: nimitiedot, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja muut kysytyt tiedot sekä salasana. HUOM! Ratsastajan nimi kohtaan kirjoita ratsastajan etu- ja sukunimi. Näin tiedämme selkeästi, kuka asiakkaamme on tulossa tunnille. Jos Ratsastaja nimi kohdassa on vain etunimi tai lempinimi, emme voi tietää, kuka ratsastaja on kyseessä. Kun ratsastaja on lapsi, huoltajan tiedot täytetään muihin kohtiin paitsi ratsastajaa koskeviin kysymyksiin. Tarkkoja kysymyksiä kysytään mm. siksi, että osaamme tehdä oikean tuntiratsuvalinnan sinulle tai lapsellesi.

Sähköpostiosoite tarvitaan, jotta tuntivarausvahvistukset ja peruutusvahvistukset voidaan lähettää sinulle. Täytäthän tietoihisi sellaisen sähköpostiosoitteen, jota käytät saadaksesi vahvistukset ja mahdolliset tuntimuutokset tietoosi. Vahvistuksia ei lähetetä tekstiviestinä.

Puhelinnumero tarvitaan myös, jotta mahdolliset lyhyen aikavälin muutokset tunneissa voidaan ilmoittaa sinulle tallin kautta.

Tunnin varaaminen Ratsukon kautta

Varaa omalle tasollesi sopiva tunti, näet tason varauskalenterin kohdasta Taso. Jos olet epävarma, mikä taso on sinulle sopiva, ole yhteydessä ensin tallille soittamalla/viestimällä. Varauskalenterissa voit rajata tuntihakua halutessasi myös kuukauden perusteella.

Vapaat paikat tunneille näet kohdan Varaukset alta: esimerkiksi, 5/6 tarkoittaa että tunnille on vielä 1 paikkaa vapaana. Kokonaispaikkamäärä tässä esimerkissä on 6.

Tuntien peruuttaminen

Ratsukon kautta varatut tunnit tulee myös perua sitä kautta. Peruutukset tulee tehdä viimeistään 1 vrk eli 24 tuntia ennen tunnin alkua, silloin peruutuksen voi tehdä vielä Ratsukon kautta. Kun tunnin alkuun on alle 1 vrk, tulee peruutus tehdä ottaen suoraan yhteyttä talliin. Jos tunti perutaan aikarajan umepuduttua tai tuntia ei peruuteta ollenkaan, menee siitä normaali veloitus.

Noudatathan peruutuskäytäntöä, sillä tuntien ajoissa peruuttamisesta hyödyt joskus itsekin – vapautuneet paikat voidaan ohjata esim. korvaustuntilaisten käyttöön!

Kun tunti on peruutettu peruutusehtoja noudattaen, voit käyttää tuntisi vielä korvaavaan tuntiin. Kausikorttilaisten tulee ratsastaa tunnit kauden aikana!

Perhetunnus

Perhetunnuksella pystyt hallitsemaan saman perheen kaikkien ratsastajien tuntivarauksia yhdellä tunnuksella.

Toimi näin:

Kirjaudu Ratsukko-varauskalenteriin pääkäyttäjätunnuksella. Näet kaikkien ratsastajien tiedot ja pääset päivittämään tietoja ja lisäämään kunkin ratsastajan tarvittavat tiedot painamalla Päivitä tiedot tai Muokkaa-nappia.

Täytäthän jokaisen ratsastajan tietoihin myös sähköpostiosoitteet ja puhelinnumeron tuntien varaus- ja peruutusvahvistuksia varten. Lasten tiedoissa on hyvä olla vanhemman sähköpostisoite ja puhelinnumero.

Jatkossa tuntivarauksia tehdessäsi saat näkyviin alasvetovalikon ratsastajista, kun olet varaamassa tuntia. Tuntivarauskohdassa siis valitset, kenelle tunti varataan.

HUOM! Tunnin peruuttaminen perhetunnuksella: kirjaudu pääkäyttäjätunnuksella Ratsukkoon. Saat näkyviin listan kaikista varatuista tunneista. Tuntien kohdalla on nappi Poista, kun tunnin peruutus on mahdollista tehdä vielä Ratsukon kautta. Jos poista nappi puuttuu tunnin kohdalta, ole yhteydessä talliin soittamalla tai muutoin.